Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc] Z internetem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Siema

Mam problem z internetem mianowicie, przedłużyłem umowę z tp i miałem dostać intenet 6mb, Podłączyłem odrazu livebox'a i czekałem na zwiększenie prędkości. dziś podłączyłem modem i zobaczyłem że prędkość już doszła , a prędkość pobierania wynosi 1mb, testowałem na speedtest.net(mam podłączonego livebox'a) DAM 2tygodniowy limit + za dobrą odpowiedź :>

Chodzi o to , że prędkość pobierania powinna wynosić do 600kb na sekundę , a wynosi zaledwie 100kb .

Edytowane przez PawlikxDD

1390831561-U140955.jpg

Opublikowano

Kiedy ci się umowa skończyła? Mianowicie, od którego dnia powinieneś mieć szybsze łącze?

@ed

chodzi ci o to, że pobiera 1mb czy prędkością 1mb?

; )

Opublikowano (edytowane)

@up 2

Chodzi mi o to że przedłużyłem umowę z tp i zwiększyłem prędkość z 1mb do 6mb. Podłączyłem live i czekałem aż dojdzie to 6mb. Dziś podłączyłem modem i na pasku adsl pokazała się prędkość 6.5mb a na speedtest.net pokazało że mam 1mb. Chodzi mi o to co zrobić żeby uruchomić te 6mb.

@up w czwartek powiedzieli mi że wciągu 3 dni ma być .

Chodzi o to że mam prędkość 6mb a na speedtest pokazuje że 1 .

1390831561-U140955.jpg

Opublikowano

coś sie uparł na tą stronę tak ciągle sprawdzać na niej ? u mnie wyniki są tak strasznie różne jeśli robi się o różnych porach dnia testy że nawet szkoda używać jej jako miarodajnego źródła do określenia szybkości łącza

usługodawca ci gwarantuje łącze 6Mb ale nie zapewnia transferu z innych stron że będzie zawsze na tym poziomie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

coś sie uparł na tą stronę tak ciągle sprawdzać na niej ? u mnie wyniki są tak strasznie różne jeśli robi się o różnych porach dnia testy że nawet szkoda używać jej jako miarodajnego źródła do określenia szybkości łącza

usługodawca ci gwarantuje łącze 6Mb ale nie zapewnia transferu z innych stron że będzie zawsze na tym poziomie

Dokladnie. Rzadko ktora strona na full wysylanie. Duzo stron ma ograniczenia ze mozesz miec neta 1312213123122132131123 mega a i tak ci sie bedzie pobierac zajebiscie wolno.

Opublikowano

Ja miałem kiedyś z TP i były zaklucenia . Przychodził informatyk i naprawiał podziałął z 3 dni i znów były zakłócenia ;/... Potem zaczeli gadać ze ruter i modem jest zepsuty a jeszcze potem ze kabel .

Poszłem do Vektry i jest wyszstko ok . :D

Lepiej idz do Vektry jak się skończy umowa

Pozdrawiam

Opublikowano

Widzę , ze nikt nie poradził sprawdzonej metody testowania predkosci pobierania.

Speedtest to gówno. Na nim nigdy nie testuj.

Chcesz przetestowac predkosc ? Pobieraj plik testowy z atman. ATMAN ma solidne serwery i nie ma ograniczen w pobieraniu plikow ;). Wiec tutaj sprawdzisz max mozliwosci swojego lacza w pobieraniu.

To jest ukryta treść, proszę

Nie musisz go calego pobierac. To po prostu test bys zobaczyl jak szybko ci sie pobiera ten plik :).

Druga sprawa to 6mb. Zobacz czy w umowie nie masz dopisanego słówka "do" 6mb . Jesli tak to wtedy nie mozesz miec do nich pretensji a jedynie do siebie samego. Bo nie musi ci gwarantowac 6mb tylko do 6 mb :D.

jqeuR.png

Opublikowano

@up

To chyba prędkość by skakała, a tak mam cały czas po 110-130kb czyli to tak jakby coś u mnie jeszcze było źle.

1390831561-U140955.jpg

Opublikowano

Moze jeszcze nie ustawili ci tej predkosci. Albo nie skonfigurowano tego liveboxa. Nie wiem jak wyglada sprawa z liveboxem bo nigdy nie mialem tego cudenka.

Zawsze mozesz zadzwonic do nich i upewnic sie o co chodzi.

Co do tego atmana to jest po to bys sprawdzil realną predkosc pobierania.

Predkosc moze skakac , ale nie musi. Przewaznie w dzien sie utrzymuje albo moze oslabnac co nieco. W nocy mozesz odnotowac jej wzrost lub spadek (jesli duzo osob bedzie pobierac w nocy).

jqeuR.png

Opublikowano (edytowane)

PanZagłady dzięki , jutro zadzwonie do nich i będę już może coś wiedział. A dam Ci limit + :D

TEMAT DO ZAMKNIĘCIA.

1390831561-U140955.jpg